gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: працівникам медичного закладу наголошено на вимогах безпечної експлуатації кисневих балонів

06 жовтня 2021

Посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області проводять у закладах охорони здоров’я превентивні заходи з метою запобігання інфікування медичних працівників на COVID-19 та уникнення нещасних випадків під час експлуатації кисневого устатковання.

Так, посадові особи Управління Держпраці прочитали лекцію та надали консультації керівництву і працівникам Комунального некомерційного підприємства «Тальнівська багатопрофільна лікарня Тальнівської міської ради».

Фахівці наголосили, що кисневе устатковання належить до об’єктів підвищеної небезпеки та потребує неухильного дотримання вимог з безпеки праці. Працівників лікарні поінформовано про вимоги законодавства щодо безпечної експлуатації кисневих балонів. Також акцентовано керівництву лікарні, що з превентивною метою відповідальним особам закладу необхідно провести позаплановий інструктаж працівникам, які обслуговують кисневі балони, та забезпечити проходження ними спеціального щорічного навчання.

Особливу увагу приділили питанню безпеки праці та здоровя медичних працівників у контексті загроз COVID-19. Медичні працівники можуть наражатися на професійні небезпеки, що становлять ризик захворювань, травм і навіть смерті у контексті реагування на COVID-19. Зменшення загроз та захист здоровя, безпеки та добробуту медичних працівників вимагає узгоджених та комплексних заходів щодо профілактики інфекцій та інфекційного контролю, безпеки і здоровя на роботі, управління трудовими ресурсами в галузі охорони здоров’я та забезпечення психічного здоровя, наголосили фахівці.

Працівники лікарні отримали консультації та тематичні пам’ятки, підготовлені фахівцями Держпраці.