gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: з керівниками 28 лікувальних закладів проведено ZOOM-конференцію щодо питань розслідування випадків інфікування COVID-19

05 жовтня 2021

Заступником начальника управління – начальником відділу з питань гігієни праці ГУ Держпраці у Харківській області Максимом Литвиненком спільно із директором Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максимом Хаустовим проведено онлайн-конференцію з представниками районних лікарень Харківської області. Участь у заході взяли 28 медзакладів.

Під час конференції були обговорені питання щодо виконання вимог Постанови КМУ від 17.04.19 №337 «Про затвердження Порядку  розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві» та Постанови КМУ від 05.01.21 №1 «Деякі питання розслідування випадків смерті окремих категорій медичних працівників».

Зазначено, що випадки лабораторного підтвердження інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19 (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, дезінфекційні заходи тощо) розслідуються, як випадки гострого професійного захворювання.

Наголошено, що роботодавець зобов’язаний своєчасно направляти повідомлення про випадок інфікування медичного працівника до територіального управління Держпраці та Фонду соціального страхування.

З керівниками медичних закладів було визначено проведення спільних з ГУ Держпраці у Харківській області та Департаментом охорони здоров’я ХОДА заходів під час погіршення епідемічної ситуації в регіоні.