gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: працівникам ДНЗ «Подільський центр ПТО» наголошено на основних вимогах охорони праці під час навчального-виховного процесу

05 жовтня 2021

Фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області під час семінару нагадали працівникам ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти» основні вимоги охорони праці під час навчального процесу та при підготовці до опалювального сезону.

В ході семінару роз’яснено вимоги та зміни до законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці по навчальних закладах. Ознайомлено працівників з основними вимогами Правил безпечної експлуатації  електроустановок споживачів та Правил безпечної експлуатації систем газопостачання та обладнання підвищеної небезпеки.


Наголошено на основних вимогах щодо організації роботи з охорони праці в освітніх закладах. Звернута увага на основні аспекти гігієни праці, зокрема порядок організації та проведення профілактичних медичних оглядів.

Присутнім роз’яснено правила безпеки перед опалювальним сезоном та експлуатації котелень в навчальному закладі. Так як, під час опалювального сезону в навчальних закладах з’являється висока ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, у тому числі під час експлуатації котелень, причинами яких є недотримання вимог безпеки з питань охорони праці.

Рекомендовано здійснювати постійний контроль зі сторони адміністрації навчального закладу за дотриманням працівниками вимог нормативних актів з питань охорони праці.