gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: у ПрАТ «ЧУМАК» розпочато планову перевірку з питань охорони праці та промислової безпеки

04 жовтня 2021

Головним управлінням Держпраці у Херсонській області розпочато планову перевірку дотримання вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у у ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ «ЧУМАК» (Херсонська обл. м. Каховка).

Основним видом діяльності ПрАТ «ЧУМАК» є перероблення та консервування фруктів і овочіввиробничий процес сертифікований відповідно до стандартів DSTU ISO 9001: 2009, DSTU ISO 22000: 2007 і BRC Global, регулярно проходить перевірки і незалежні аудити.

ПрАТ «ЧУМАК» – компанія національного рівня, одне з найбільших підприємств в Україні. «Чумак» пропонує споживачам кетчупи, соуси, майонези, томатну пасту, соки, соняшникову олію, консервовані овочі та макаронні вироби.

Для здійснення господарської діяльності у ПрАТ «ЧУМАК» за штатом обліковується 1477 працівників. На підприємстві виконуються роботи підвищеної небезпеки із застосуванням машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

За період перевірки посадовими особами ГУ Держпраці буде перевірено додержання норм та правил з охорони праці та промислової безпеки на виробництві, наявність дозволів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, дотримання вимог безпечної експлуатації підіймальних споруд, електроустановок споживачів, виконання робіт підвищеної небезпеки, та інше.

Проведено нараду з керівництвом ПрАТ «ЧУМАК» щодо профілактики виробничого травматизму та не допущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID -19.