gov.ua Державні сайти України
Пошук

Донеччина: на будівельному майданчику у м. Торецьк проведено нараду з питань охорони праці

27 вересня 2021

У м. Торецьк посадовими особами відділу нагляду північного напрямку управління нагляду в промисловості та на об’єктах підвищеної небезпеки Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці організовано та проведено нараду з питань охорони праці на об`єкті будівництва: «Капітальний ремонт будівлі Опорного закладу «Торецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6» військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області.

Спільна нарада відбулась за участі інспектора Міжрегіонального управління, представника замовника об’єкта будівництва – Управління освіти Торецької міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області та представника підрядної організації ТОВ «АВТОІНТЕРСТРОЙ»

Під час заходу учасники обговорили організацію управління з охорони праці на будівельному майданчику та призначення координатора з питань охорони праці, який повинен мати підтверджену кваліфікацію. Обговорено складання плану з охорони праці будівельного майданчика. В ході наради також розглянуто обов`язки підрядника, виконання вимог до робочих зон на будівельних майданчиках, а саме:

стійкість і міцність будівельних конструкцій, обладнання, матеріалів;
шляхи евакуації і аварійні виходи;
пожежне оповіщення і боротьба з пожежами;
освітлення робочих місць та приміщень;
шляхи пересування, небезпечні зони;
невідкладна медична допомога;
приміщення для переодягання;
душові приміщення і умивальні раковини; приміщення для відпочинку.

На заході обговорено улаштування робочих місць в приміщеннях та поза приміщень – запобігання падінню предметів, запобігання падінню з висоти, вимоги до засобів підмощування та драбин, вимоги до обладнання та інструменту.

​Посадові особи Міжрегіонального управління довели до відома учасників наради інформацію про вимоги до заходів із забезпечення безпеки праці, які необхідно зазначати у проєктно-технологічній документації – проєкті організації будівництва (ПОБ), проєкті виконання робіт (ПВР).