gov.ua Державні сайти України
Пошук

Луганщина: обговорено стан погашення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах області

24 вересня 2021

Заступник начальник Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Марина Мартинюк взяла участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке відбулось у м. Сєвєродонецьк під головуванням першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Олексія Смирнова.

Учасники комісії розглянули питання стану погашення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах області, реалізації заходів для недопущення виникнення заборгованості та розгляд колективних звернень працівників ДП «Хімтехнологія», ПрАТ «Сєвєродонецька міська друкарня» щодо заборгованості із заробітної плати.

Олексій Смирнов наголосив, що Кабінет Міністрів України посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати та поінформував, що 10 вересня під головуванням заступника Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря Дядюри відбулось засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати при Міністерстві економіки України, на якому розглянули діяльність Луганської облдержадміністрації щодо дієвих заходів, спрямованих на зменшення заборгованості із заробітної плати.

За результатами надані протокольні доручення, зокрема, терміново посилити роботу для погашення заборгованості на комунальних підприємствах-боржниках області згідно із затвердженими графіками.

​Потрібно зазначити, що упродовж серпня-вересня поточного року загальна сума боргу із заробітної плати у Луганській області зменшена майже на 84,6 млн гривень. За результатами роботи комісії доручено керівникам територій взяти під особистий контроль питання погашення заборгованості із заробітної плати.