gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині під час ZOOM-конференції з підприємствами області розглянуто питання запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19

20 вересня 2021


Посадові особи
ГУ Держпраці у Харківській області провели ZOOM-конференцію для представників понад 100 підприємств, установ та організацій м. Харкова та Харківської області на тему: «Питання запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Для участі у заході були запрошені представники Департаменту охорони здоров’я ХОДА та ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Під час ZOOM-конференції було акцентовано на профілактиці інфікування працівників на робочих місцях та заходах, які необхідно впроваджувати з урахуванням стрімкого поширення інфекційної хвороби COVID-19 в області.

Учасників заходу було ознайомлено з всеукраїнською кампанією з вакцинації та зазначено, що вакцини проти COVID-19 критично важливі для стримування пандемії та розповсюдження хвороби, всі зареєстровані в Україні вакцини – безпечні та ефективно формують імунітет.

Також представників підприємств поінформували про затвердження постанови КМУ від 13.09.2021 за №954, якою внесені зміни до постанови КМУ від 09.12.2020 за №1236 та звернуто увагу на виключення пп.4 п. 24 постанови КМУ від 09.12.2020 за №1236, який дозволяв роботодавцям тимчасово допускати на період дії карантину до роботи працівників без проходження ними медичних оглядів.

Окремо було розглянуто питання роботи закладів залежно від встановленого рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.