gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: під час перевірки ТОВ «ОНЛІ МІТ» наголошено на безпечному виконанні технологічних процесів з виробництва м’ясних продуктів

16 вересня 2021

Посадові особи управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Харківській області у період з 3 по 15 вересня провели планову перевірку ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ОНЛІ МІТ». Основним напрямом діяльності комбінату є виробництво м’ясних продуктів, м’яса та м’яса свійської птиці.

Під час проведення заходу комісія перевіряла стан додержання вимог законодавства про охорону праці. Зокрема, організація проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці; безпечна експлуатація та ремонт (технічного обслуговування) засобів виробництва машин і механізмів, які задіяні у виконанні технологічних процесів з виробництва м’ясних продуктів, м’яса та м’яса свійської птиці, що є ключовими чинниками попередження виробничого травматизму.

Виходячи з виду діяльності ТОВ «ОНЛІ МІТ», в першу чергу фахівцями ГУ Держпраці було акцентовано на необхідності додержанні вимог нормативно-правових актів:

«Правила охорони праці для працівників м’ясопереробних цехів» (НПАОП 15.1-1.06-99);

«Правила охорони праці для працівників виробництв забою та первинної обробки тваринницької сировини» (НПАОП 15.1-1.07-99);

«Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт» (НПАОП 0.00-1.75-15);

«Правила охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання» (НПАОП 0.00-1.80-18);

«Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» (НПАОП 0.00-4.12-05);

«Положення про розробку інструкцій з охорони праці»
(НПАОП 0.00-4.15-98);

«Типове положення про службу охорони праці»
(НПАОП 0.00-4.21-04)
;

–  «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» (НПАОП 0.00-1.81-18).

Також, посадовцями порушувались питання щодо проведення декларування та наявності дозволів на застосування та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; своєчасного проведення експертних обстежень та технічних оглядів.

Окрему увагу було приділено дотриманню карантинних вимог, виконанню протиепідемічних заходів під час виробничого процесу в місцях, де комунікують між собою працівники, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2.

За результатами проведеного планового заходу складено Акт перевірки та видано відповідні Приписи.