gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині лісгоспи мають отримати документи на право провадження певний дій щодо виконання робіт та експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки

16 вересня 2021

За результатами перевірок Управління Держпраці у Миколаєвській області  керівникам ДП «Очаківське лісомисливське господарство», ДП «Березнегуватське лісове господарство», ДП «Володимирівське  лісове господарство»,  ДП «Баштанське лісове господарство», ДП «Миколаївське лісове господарство» внесені приписи щодо забезпечення дотримання вимог охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці.

У документах  суб’єктам господарювання вказано на необхідність отримання дозволів Держпраці, зокрема на  експлуатацію вантажопідіймальних кранів і машин, устаткування, виконання лісосічних робіт,  газонебезпечних робіт, робіт у вибухопожежонебезпечних зонах та/або пожежонебезпечних зонах, робіт з виконання  ремонту та технічне обслуговування технологічних транспортних засобів. Також лісгоспи зобов’язано зареєструвати Декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, у тому числі на експлуатацію талів, верстатів, культиваторів, виконання робіт на висоті понад 1,3 метра.

За словами головного державного інспектора Управління Держпраці у Миколаївській області Дмитра Іваськевича, щоб забезпечити мінімальний ризик травматизму під час виконання робіт та експлуатації об’єктів  підвищеної небезпеки, важливо провести комплексні заходи, направлені на  створення  безпечних умов праці на робочих місцях працівників.  Дозвільні документи Держпраці уособлюють у собі інформацію про їх проведення.

Організація заходів у сфері охорони праці критично важливий напрям роботи, який вимагає уваги до кожного елементу та не завжди потребує фінансових витрат.