gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумщина: на хвилях Українського радіо – про використання праці неоформлених та неповнолітніх працівників

14 вересня 2021

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Сумській області Вікторія
Чортенко на хвилях UA: Українське радіо: Суми розповіла слухачам про поточні результати інспекційної кампанії з питань виявлення незадекларованої праці.

Посадовець розповіла, що в межах виконання інспекційної кампанії Управлінням Держпраці у Сумській області з 01.07.2021 проведено 41 інспекційне відвідування з питань належного оформлення трудових відносин. Встановлено, що із числа перевірених роботодавців 35 використовує найману працю без укладення трудового договоруЗагальна кількість виявлених незадекларованих працівників становить 257 осіб.

Також Держпраці постійно проводить широку інформаційну кампанію щодо детінізації трудових відносин, за результатами якої на території Сумщини вже легалізовано 3648 осіб.

Крім того, Вікторія Чортенко пояснила, які штрафні санкції вживаються до роботодавців та підприємств у випадку відсутності укладених трудових договорів із співробітниками.

У зв’язку з виявленням випадків використання праці осіб, які не досягли 18 років, посадовець нагадала про особливості використання праці неповнолітніх працівників.

Вкотре наголошуємо, що належне оформлення трудових відносин – це переваги як для роботодавця, так і для працівників. Інспекційна кампанія триватиме до 1 жовтня, проте контроль за підприємствами з питань офіційного працевлаштування працівників триває постійно.