gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Чернігові в обласній держадміністрації проведено нараду з представниками бізнесу

10 вересня 2021

Заступник начальника Управління Держпраці у Чернігівській області Ірина Хоменко взяла участь у нараді з представниками середнього бізнесу щодо обговорення актуальних питань соціально-економічного розвитку та здійснення упереджувальних заходів недопущення погіршення епідемічної ситуації в регіоні.

Нарада проводилася під головуванням голови Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслава Чауса. Також були присутні керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби України, ГУ Пенсійного Фонду України, Чернігівського обласного центру зайнятості, Регіонального відділення Фонду державного майна по Київський, Черкаській та Чернігівській областях.

У рамках порядку денного наради йшлося про низку актуальних на сьогодні питань. Зокрема, учасники обговорили проведення масової вакцинації в області у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби COVID-19, дотримання суб’єктами господарювання відповідних санітарних норм в умовах посилення карантинних заходів. Розглянули проблемні питання забезпечення економіки області необхідними кадрами та реалізацію програм збереження робочих місць, посилення соціального діалогу у сфері забезпечення задекларованої праці та своєчасної виплати заробітної плати.

Заступник начальника Управління Держпраці у Чернігівській області Ірина Хоменко у своєму виступі розповіла про постійну науково-консультаційну раду, створену на базі Держпраці для обговорення найважливіших проблем у сфері безпечної та задекларованої праці і пошуку інструментів їх вирішення.

Посадовець також ознайомила учасників наради з ходом розпочатої з 01 липня інспекційної кампанії.