gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: на хвилях українського радіо «Поділля-Центр» – про результати та особливості інспекційної кампанії

09 вересня 2021

Начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення Управління Держпраці у Хмельницькій області Віталій Роздорожний на хвилях українського радіо «Поділля-Центр» в прямому ефірі програми «В полі зору» розповів слухачам про поточні результати інспекційної кампанії з питань виявлення незадекларованої праці.

Так, з початку інспекційної кампанії перевірено 194 роботодавці регіону, що здійснюють господарську діяльність в різних сферах та задокументовано факт використання незадекларованої праці стосовно 453 найманих працівників.

Як показує практика найчастіше випадки використання незадекларованої праці трапляються серед суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність в наступних галузях: швейне виробництво, торгівля, організація харчування, сільське господарство, будівництво.

Посадовець розповів, які штрафні санкції вживаються до роботодавців та підприємств у випадку відсутності укладених трудових договорів із співробітниками.

Роз’яснив слухачам, що паралельно інспекційній кампанії, яка наразі проводиться, здійснюєтьсяпостійна інформаційно-роз’яснювальна робота, для того щоб роз’яснити підприємцям та працівникам вимоги трудового законодавства. Так, за результатами інформаційно-роз’яснювальної роботиз 1 липня 2021 року роботодавцями легалізовано 3679 працівників.