gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Хмельницькому працівникам закладів охорони здоров’я наголошено на вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів

08 вересня 2021

Фахівцями відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку та відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області на виконання окремого доручення Держпраці продовжується проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з питань безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем в закладах охорони здоров’я. Зокрема, з інформаційними настановами посадовці Управління відвідали в КП «Хмельницьку інфекційну лікарню», КНП «Хмельницьку обласну лікарню» та КНП «Хмельницьку центральну районну лікарню».

Під час зустрічі з відповідальними працівниками закладів охорони здоров’я з метою запобігання виникненню нещасних випадків наголошено на основних вимогах безпеки під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Роз’яснено вимоги до кисневих балонів, їх безпечне транспортування і зберігання та перевезення порожніх балонів, а також стосовно їх експлуатації, ремонту та технічного обслуговування. Відтак, балони з киснем можуть зберігатись як у спеціальних приміщеннях, так і на відкритому повітрі. В останньому випадку вони повинні бути захищені від атмосферних опадів і прямих сонячних променів.