gov.ua Державні сайти України
Пошук

З будівельниками на ТРЦ «ЛАВИНА» проаналізовано виробничі ризики

13 липня 2015

Демченко-ТОВ МЕГАЛАЙН10 липня Управлінням Держпраці у Київській області проведено нараду з посадовими особами ТОВ «МЕГАЛАЙН ГЛОБАЛ ЮКРЕЙН», які виконують будівельно-монтажні роботи на ТРЦ «ЛАВИНА» щодо стану охорони праці та рівень виробничого травматизму на підприємствах будівельної галузі Київщини.

 Під час наради обговорено заходи з безпечного виконання робіт на об’єкті будівництва також постановили забезпечити контроль за виконанням нормативно-правових актів з охорони праці під час виконання будівельно-монтажних робіт.

У ході наради також проаналізували причини нещасних випадків, які сталися на об’єктах будівництва. Зазначалося, що найбільше нещасних випадків сталося з організаційних причин – 67% (через порушення трудової, виробничої дисципліни, працевлаштування працівників за цивільно-правовою угодою). Найпоширенішими нещасними випадками є: падіння з висоти, незастосування інвентарних огороджень та засобів індивідуального захисту, враження електрострумом, порушення вимог безпеки під час виконання робіт у каналізаційних колодязях, під час експлуатації опалубки тощо

 У підсумку наради посадовим особам підприємств галузі рекомендовано активізувати роботу служб охорони праці, зокрема: у разі виявлення порушень, що несе загрозу втрати здоров’я та життя працівників видавати обов’язкові для виконання приписи з їх усунення.

 Довідка:

 З початку року у будівельній галузі сталося 15 смертельних випадків, з них 9 померли внаслідок погіршення стану здоров’я. Лише 3 нещасні випадки пов’язані з виробництвом, 3 – не пов’язані, у зв’язку з виконанням робіт за цивільно-правовою угодою.