gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: на телеканалі «Перший Подільський» говорили про результати 2 місяців інспекційної кампанії

06 вересня 2021

Начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення Управління Держпраці у Хмельницькій області Віталій Роздорожний в інтерв’ю на телеканалі «Перший Подільський»розповів глядачам про результати 2 місяців інспекційної кампанії на Хмельниччині. Так, з початку інспекційної кампанії у 194 роботодавців регіону виявлено та задокументовано факт використання незадекларованої праці 453 найманих працівників.

Найчастіше випадки використання незадекларованої праці трапляються серед суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність в наступних галузях: швейне виробництво, торгівля, організація харчування,сільське господарство, будівництво.

Віталій Роздорожний повідомив глядачам, яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про працю, зокрема, розміри штрафних санкцій, що чекають роботодавців в разі використання незадекларованої праці.

Крім того, посадовець розповів про постійне проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, за результатами якої з 1 липня 2021 року роботодавцями легалізовано 3679 працівників.