gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: фахівці Управління Держпраці взяли участь у бізнес-фестивалі «Разом до успіху»

06 вересня 2021

Представники Управління Держпраці у Чернігівській області 4 вересня взяли участь у V щорічному бізнес-фестивалі «Разом до успіху».

Основною метою цього масштабного заходу є популяризація підприємництва в області, сприяння економічному розвитку регіону, встановлення економічних зв’язків між підприємствами і споживачами, можливість для суб’єктів господарювання заявити про наявні товари та послуги.

За програмою фестивалю територія проведення була поділена на локації за тематичними напрямами. На одній з таких локацій розташовувалися інформаційні намети представників бізнесу та органів державної влади, у тому числі Управління Держпраці у Чернігівській області.

Упродовж дня фахівці Управління надавали відвідувачам свого намету консультації з питань законодавства про працю, доводили переваги офіційно оформлених трудових відносин для працюючої людини, роз’яснювали негативні наслідки незадекларованої праці для найманих працівників та роботодавців. Розповідали про визначену законодавством відповідальність роботодавців за використання незадекларованої праці. У разі виникнення питань чи необхідності роз’яснень рекомендували звертатися до Управління Держпраці у Чернігівській області.

Крім того, користуючись великою кількістю присутніх суб’єктів господарювання – від фізичних осіб-підприємців до великих промислових виробників з усієї Чернігівщини, інспектори відвідували їхні намети і місця розташування, роз’яснювали актуальні питання державного ринкового нагляду у виробничій сфері, доводили вимоги чинного законодавства з охорони праці стосовно виконання робіт з підвищеною небезпекою, порядку отримання відповідних дозволів, розповсюджували інформаційні матеріали, брошури і пам’ятки.

За словами посадовців, цей щорічний захід є для Управління Держпраці у Чернігівській області слушною нагодою охопити консультативною, інформаційно-роз’яснювальною роботою якомога більше не тільки підприємців-виробників, а і пересічних громадян, бо, як свідчить практика надання консультацій під час бізнес-фесту, саме ця категорія громадян є найбільш зацікавленою у питаннях дотримання роботодавцями трудових прав, створення безпечних умов праці тощо.