gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: суд заборонив ТОВ «КД-ТРЕЙД» виконання робіт підвищеної небезпеки

01 вересня 2021

Рішенням Кіровоградського окружного адміністративного суду до ТОВ «КД-ТРЕЙД» застосовані заходи реагування у сфері державного нагляду  шляхом заборони виконання робіт та експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки в межах Миколаївської області, зокрема експлуатацію об`єктів підвищеної небезпекиідентифікацію яких не проведено, виконання робіт у пожежонебезпечних зонах, експлуатацію лінії переробки ковбасної сировини.

Суд визнав, що порушення, виявлені під час перевірки Управління Держпраці у Миколаївській області, створюють загрозу життю та здоров’ю працівників. Суб’єкт господарювання не забезпечив проведення декларування відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці, виконання експертизи щодо стану охорони праці та безпеки промислового виробництва під час виконання робіт підвищеної небезпеки у пожежонебезпечних зонах та отримання відповідного дозволу Держпраці. Цими діями суб’єкт порушив вимоги законодавства у сфері охорони праці щодо створенняналежних, безпечних і здорових умов праці на кожному робочому місці.

 Відновлення провадження певних дій щодо експлуатації обладнання та устатковання, виконання робіт після призупинення ТОВ «КД-ТРЕЙД» можливе з моменту отримання органом державного нагляду (контролю), який ініціював призупинення, повідомлення про усунення усіх встановлених судом порушень.

Додатково: захід державного реагування не є санкцією за порушення вимог законодавства з питань охорони праці, а є превентивним заходом, який спрямований на недопущення існування невиправданого ризику виникнення надзвичайних ситуацій та, відповідно, ризику завдання шкоди життю і здоров`ю працівників.