gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Сумах з навчальним центром міста обговорили шляхи удосконалення системи організації перевірки знань з питань охорони праці

31 серпня 2021

Управлінням Держпраці у Сумській області запроваджена практика безпосереднього спілкування з підприємствами для вирішення нагальних робочих питань, в тому числі і з навчальними центрами.

Так, під головуванням начальника Управління Держпраці у Сумській області Юрія Семенога проведена робоча зустріч з директором ТОВ «Навчально-курсовий комбінат ЛАВ». В ході наради обговорені найбільші складності організації процесу навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Зустрічі такого формату відбуваються з усіма навчальними центрами Сумщини. Юрій Семеног наголосив, що навчання з питань охорони праці є одним з надважливих напрямів роботи. Результат якісного проведення навчання працівників – це безпека людського життя. За статистикою Управління Держпраці у Сумській області близько 80 % нещасних випадків, які трапилися на території Сумської області сталися з тими працівниками, які не проходили навчання з питань охорони праці.

Для якісного проведення навчання навчальні центри повинні залучати фахових спеціалістів, які мають відповідний стаж роботи та знання у галузі охорони праці, щоб проводити навчання осіб на високому рівні.

Керівник навчального закладу звернув увагу на актуальності змін законодавчої бази, яка регулює порядок проведення навчання та перевірку знань з питань охорони праці. В ході обговорення вніс пропозицію щодо залучення до комісії з перевірки знань не лише представників Держпраці, а також представників з інших навчальних центрів.

Потрібно зазначити, що на сьогодні ТОВ «Навчально-курсовий комбінат ЛАВ» проводить навчання та перевірку знань з питань охорони праці на рівних умовах з іншими навчальними центрами Сумської області відповідно до чинного законодавства.