gov.ua Державні сайти України
Пошук

Закарпаття: у Тячеві власник піцерії працевлаштував без офіційного оформлення 18 осіб

30 серпня 2021

Як відомо, заклади харчування, особливо ті, що користуються попитом, потребують залучення великої кількості працівників. Тому дивним видається той факт, коли в залі кафе чи бару працює кілька офіціантів, на кухні виконують трудові функції теж багато людей, а власник декларує трудові відносини лише з двома-трьома працівниками.

Саме на це і звернули увагу фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області та вирішили провести інспекційне відвідування у піцерії та їдальні, котрі належать одному з тячівських субєктів малого підприємництва. Сумніви представників контролюючого органу виявилися небезпідставними.

Під час проведення інспектування з’ясувалося, що підприємець залучив до виконання трудових функцій барменів, офіціантів і кухонних працівників 18 осіб, з якими не уклав трудові договори.

Власнику закладів, за результатами інспекційного відвідування, внесли обов’язковий до виконання припис, котрий зобов’язує його оформити належним чином трудові відносини з усіма незадекларованими працівниками. Водночас нагадали, що невиконання припису та вчинення таких порушень повторно протягом двох років з дня виявлення порушення потягне за собою накладення штрафу у 30-ти кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівникадопущеного до роботи без оформлення трудового договору.