gov.ua Державні сайти України
Пошук

Обговорення проєкту плану інформаційної кампанії щодо зниження рівня незадекларованої праці у неформальному секторі економіки на 2021 рік

20 серпня 2021

19 серпня відбулося чергове засідання робочої групи з питань узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, у тому числі у неформальному секторі економіки, та напрацювання шляхів його реалізації.

На засіданні директор департаменту з питань праці Держпраці Володимир Гончарук доповів членам робочої групи про результати 7 тижнів інспекційної кампанії та про план роботи на поточний рік.

Окремим питанням порядку денного стало обговорення проєкту плану інформаційної кампанії щодо зниження рівня незадекларованої праці  у неформальному секторі економіки на 2021 рік. Ціль інформаційної кампанії – охоплення максимальної кількості осіб для поширення інформації щодо недопущення здійснення господарської діяльності без державної реєстрації та використання праці без укладення трудових договорів.

План складається з трьох основних частин. Перша частина спрямована на всі верстви населення, друга – на роботодавців, третя – на працівників.

Під час проведення заходів, передбачених планом, пропонується використовувати інформаційні матеріали, розроблені в ході  інформаційної кампанії «Виходь на світло» в рамках реалізації проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Основою спільних дій є проведення одночасних інформаційних заходів з метою формування у свідомості людей несприйняття факту отримання прибутків або використання найманої праці без сплати податків та ЄСВ із залученням засобів масової інформації, інтернет ресурсів та особистого спілкування.

Також на засіданні прийнято рішення про запровадження відзнаки для роботодавців «Я використовую задекларовану працю».