gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: в ПАТ «УКРНАФТА» відсутні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки

20 серпня 2021

Головні державні інспектори відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу нагляду за об’єктами котлонагляду, підйомними спорудами та на транспорті, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Головного управління Держпраці у Київській області провели планову перевірку в ПАТ «УКРНАФТА», яка має мережу автозаправних комплексів у місті Києві і Київській області. Посадові особи перевіряли дотримання на підприємстві вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

Під час перевірки 17 АЗС в столиці і Київській області було виявлено 602 порушення. Серед них: відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки (злив/налив нафтопродуктів), відсутній дозвіл на експлуатацію електрообладнання напругою понад 1000 Вт, відсутня декларація на виконання робіт на висоті, частина працівників не пройшла навчання з питань охорони праці, частина працівників не пройшла спецнавчання та інші.

По завершенні перевірки посадові особи склали акт, вручили припис. Головне управління Держпраці у Київській області підготувало позов до суду на заборону.