gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Рівному капітальний ремонт автодоріг відбуватиметься з дотриманням усіх вимог безпеки

19 серпня 2021

У Рівному на об’єкті капітального будівництва автодороги та перенесення мереж водо-та електропостачання відбулася розширена нарада за участі посадовців Управління Держпраці у Рівненській області.

Нині тривають активні роботи з капітального ремонту автодороги по вулиці Макарова на ділянці від вул. Дубенської до буд.№17.  В рамках підготовчих робіт на ділянці автодороги перекрито рух автотранспорту, проводиться складування необхідних матеріалів, вже працює будівельна техніка.

Першочергово робочим проектом передбачено перенесення низки інженерних мереж, зокрема водопроводу та ліній електропостачання. Враховуючи складність робіт і те, що вони належать до переліку робіт з підвищеною небезпекою, 17.08.2021 на місці їх виконання за ініціативи замовника генпідрядник провів нараду за участі представників РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» та ПрАТ «Рівнеобленерго».

В рамках проведення превентивних заходів участь у нараді взяли посадовці Управління Держпраці у Рівненській області.Спільно із замовником та керівником ТзОВ «БК «Будальянс груп» було проведено аналіз проектно-технологічної документації на відповідність вимогам нормативно-правових актів. Особливу увагу було приділено виконанню робіт підвищеної небезпеки з врахуванням їх специфіки на даному об’єкті.

Також відбувся діалог посадовців Управління Держпраці з працівниками – механізаторами, будівельниками. Робітників поінформовано про стан охорони праці на підприємствах будівельної галузі, рівень травматизму та причини їх настання, надано відповіді на запитання.

Під час спілкування посадовці наголосили на ризиках та незахищеності працівників, які працюють нелегально, адже за їх безпеку ніхто не відповідає. Гарантією безпечних умов праці та вчасної зарплати є лише належно оформлений трудовий договір.