gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Полтавщині виявлено факт використання праці понад 40 неоформлених працівників

16 серпня 2021

У Лубенському районі проведено захід держаного контролю фізичної особи-підприємця, що займається розведенням свійської птиці та виробництвом м’яса свійської птиці. В ході інспекційного відвідування виявили факт залучення до роботи 41 працівника, що були допущені до роботи без належного оформлення трудових відносин.

За результатами відвідування посадовцями видано попередження та припис про усунення виявлених порушень трудового законодавства, зокрема, про допуск до роботи без укладання трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівників на роботу.

Враховуючи, що ФОП належить до ІІ групи платника єдиного податку, то порушника не було притягнуто до фінансової відповідальності згідно зі ст. 265 КЗпП. Якщо ж протягом двох років з дня виявлення порушення цей підприємець знову потрапить у поле зору інспекторів Управління Держпраці з аналогічними порушеннями, то, згідно зі ст. 265 КЗпП України, до нього будуть застосовані штрафні санкції у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення.