gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Дніпропетровщині у сфері транспорту та на об’єктах будівництва інспектори праці провели флешмоб на тему: «Наслідки незадекларованої праці»

13 серпня 2021

У Дніпропетровському та Павлоградському регіонах інспектори праці відділу нагляду у будівництві, підйомними спорудами за об’єктами котлонагляду, транспорту та зв’язку та відділу з питань додержання законодавства про працю ГУ Держпраці у Дніпропетровській області провели флешмоб на тему: «Наслідки незадекларованої праці».

Під час флешмобу фахівцями ГУ Держпраці у салонах маршрутного таксі міського та міжміського сполучення м.Дніпра були розміщенні постери з переліком наслідків незадекларованої праці для працівників, роботодавців та держави.

Крім того, під час акції працівникам сфери транспорту та будівництва були вручені буклети та листівки з відповідним переліком наслідків незадекларованої праці та надані консультації щодо переваг працевлаштування відповідно до Кодексу законів про працю України.

ГУ Держпраці радить працівникам, яким пропонують роботу без укладання трудового договору з оплатою праці «у конверті», перш ніж погодитися на дану пропозицію, зважити на наслідки праці без укладення трудового договору, а саме:

погані умови праці;
немає компенсації у разі хвороби чи нещасного випадку;
немає соціальних гарантій: оплачувана відпустка, можливість навчатися, нормований робочий день;
немає офіційного трудового стажу;
майже неможливо захистити себе у разі конфлікту, відмови в оплаті праці чи незаконного звільнення.