gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: на радіо UA:Миколаїв – про організацію та проведення роботодавцями медичних оглядів працівників певних категорій

12 серпня 2021

11 серпня у вечірньому радіоефірі на UA:Миколаїв у передачі «Діалоги» відбулося обговорення проблемних питань щодо попередження профзахворюваності працівників Миколаївщини, організації та проведення медичних оглядів працівників, які працюють в шкідливих та небезпечних умовах праці.

Юлія Пономарьова, заступник начальника відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Миколаївській області, зауважила, що в основі профілактики профзахворювань знаходиться контроль за станом здоров’я працівників. Роботодавці зобов’язані  організовувати періодичні медичні огляди працівників певних категорій.

Між тим, в Миколаївській області протягом останніх років складається несприятлива ситуація з організацією та проведенням роботодавцями медичних оглядів працівників певних категорій. Зокрема за результатами перевірок 6 місяців 2021 року зареєстровано 129 порушень законодавства у сфері гігієни праці. Водночас відбувається зменшення надходження заяв від роботодавців до Управління Держпраці з метою визначення категорій працівників, які підлягають періодичному (попередньому) медогляду.

Радіослухачі дізналися про заходи, які має вжити роботодавець аби організувати періодичне проведення медоглядів та переконатися, що робота, доручена працівнику, не шкодить його здоров’ю.

Також було обговорено питання про відповідальність роботодавців у разі не проведення медичного огляду працівників.