gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: колегія облдержадміністрації визначила напрями активізації взаємодії у подоланні незадекларованої праці

09 серпня 2021

Про роботу Управління Держпраці у Рівненській області у напрямі легалізації ринку зайнятості йшлося на засіданні колегії облдержадміністрації, що відбулося під головуванням очільника ОДА Віталія Коваля.

Начальник Управління  Держпраці Юрій Наконечний поінформував присутніх про пріоритети діяльності. Зокрема, наголосив на особливій актуальності роботи з подолання незадекларованої праці, впровадженні механізмів ризик-орієнтованого принципу інформування, моніторингу роботодавців та подальших інспекційних заходів.

Так, у результаті інформаційних та інспекційних заходів, проведених у першому півріччі, в області легалізовані 3323 працівники. Особливо цей процес активізувався у липні, з початком цільової інспекційної кампанії. За місяць роботодавці задекларували трудові відносини з 1348 найманими працівниками.

Юрій Наконечний також поінформував про результати виконання доручення Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля щодо протидії нелегальному обігу пального в Україні. Фахівці Управління здійснили 60 перевірок СПД щодо місць зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним на 193 об’єктах.

Учасники колегії визначили напрями активізації на Рівненщині взаємодії державних органів влади у легалізації ринку праці та інших актуальних питаннях.

.