gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: профілактика виробничого травматизму на об’єктах житлово-комунального господарства

05 серпня 2021

Профілактика виробничого травматизму – основна складова безпеки праці. І тут важливу роль відіграють керівники підприємств та роботодавці.

Фахівцями Головного управління Держпраці в Одеській області організовано та проведено семінар-нараду з питань охорони праці з працівниками, керівництвом та посадовими особами МЦ «Благоустрій», розташованого у м. Білгород-Дністровському Одеської області.

Представники Головного управління поінформували учасників заходу щодо стану виробничого травматизму на об’єктах ЖКГ, причин та обставин нещасних випадків, заходів, спрямованих на запобігання виникнення випадків виробничого травматизму. Поінформували присутніх щодо додержання вимог охорони праці на об’єктах підвищеної небезпеки в несприятливих погодних умовах. З метою недопущення гострих професійних захворювань та нещасних випадків на виробництві рекомендували роботодавцям взяти на контроль фактори впливу високих температур на працюючих та подбати про виконання відповідних профілактичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам і захворюванням працівників.

Було підкреслено, що, згідно з вимогами статті 13 Закону України «Про охорону праці», роботодавець несе особисту відповідальність за створення на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечення додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.
Фахівці Головного управління нагадали учасникам семінару-наради про заходи безпеки під час проведення робіт в умовах вуличного руху, основні вимоги безпеки до робочих місць та засобів колективного і індивідуального захисту під час виконання робіт на висоті.