gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: під час інспекційних відвідувань зони паркового відпочинку виявлено 60 неоформлених працівників

02 серпня 2021

Завдяки постійній інформаційно-роз’яснювальній роботі, спрямованій на подолання неофіційної зайнятості, яка проводиться інспекторами праці Головного управління Держпраці в Одеській області, за період з 01 по 30 липня роботодавці Одещини подали до територіального органу Державної податкової служби повідомлення про прийняття на роботу 20940 осіб.

Незважаючи на поінформованість та обізнаність стосовно відповідальності за використання незадекларованої праці, роботодавці Одеської області продовжують порушувати законодавство, допускаючи до роботи неоформлених працівників.

Так, в рамках інспекційної кампанії, при відвідуванні паркової зони відпочинку у м. Одесі інспекторами праці Головного управління Держпраці в Одеській області було виявлено допуск до роботи 60 працівників без офіційного працевлаштування.
Факти неофіційної зайнятості шістдесяти працівників, задіяних до виконання різного роду робіт, був виявлений інспекторами праці у суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг мобільного харчування, діяльності ресторанів.

Суб’єктів господарювання зобов’язано привести у відповідність трудові відносини з найманими працівниками та наголошено на відповідальності за невиконання норм чинного законодавства про працю.

Крім того, відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України, до роботодавців вжито заходів реагування за порушення законодавства про працю у вигляді попередження.