gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Чернігівщині триває інформаційна робота з територіальними громадами щодо легального працевлаштування

29 липня 2021

У рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік Управління Держпраці у Чернігівській області одночасно з інспекційними відвідуваннями суб’єктів господарювання продовжує відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Фахівці Управління провели засідання «круглих столів» для представників об’єднаних територіальних громад, під час яких обговорили питання нелегальної зайнятості, її наслідків як для правників і роботодавців, так і для економіки громади й соціального захисту населення.

Інспектори праці розповідали присутнім про інспекційну кампанію, яка триває в Україні з 01 липня поточного року, її поточні результати, роз’яснювали переваги належно оформлених трудових відносин та види відповідальності за порушення законодавства про працю, відповідали на запитання представників громад. Посадовці звертали увагу на важливість залучення органів місцевого самоврядування в частині посилення інформаційної роботи серед роботодавців стосовно неприпустимості використання незадекларованої праці.

Також на порядку денному засідань «круглих столів» порушувалися питання перспективних напрямків розвитку громад, обговорювалися виклики сучасного ринку праці в Україні та шляхи вирішення проблемних питань у сфері зайнятості.