gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина : під час інспекційних відвідувань у чотирьох роботодавців інспектори праці виявили 12 неоформлених працівників

23 липня 2021

Не зважаючи на поінформованість роботодавців Буковини про проходження у регіоні інспекційної кампанії, спрямованої на подолання неофіційної зайнятості, суб’єкти господарювання продовжують допускати до роботи неоформлених працівників.

Факти неофіційної зайнятості сімох працівників виявили інспектори праці Управління Держпраці у суб’єкта господарювання у Чернівецькому районі. Працівники були задіяні до виконання різного роду робіт на авто мийці. У суб’єктів господарювання сфери торгівлі та надання послуг на Кельменеччині за результатами інспекційної роботи фахівців Держпраці виявлено двох неоформлених працівників. На Путильщині інспектор праці під час інспекційного відвідування фізичної особи – підприємця встановила факт допуску до роботи без належного оформлення трьох працівників. Суб’єкт господарювання допустив до роботи у магазині продовольчих товарів двох продавців та пекаря пекарні. Найманий персонал приступив до виконання обов’язків без укладання трудового договору та без повідомлення про їх працевлаштування територіальний орган Державної податкової служби.

Відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України, до роботодавців винесено попередження щодо відповідальності за порушення законодавства про працю. Суб’єктів господарювання зобов’язано негайно упорядкувати , відповідно до чинного законодавства, трудові відносини з найманим персоналом. Їм також детально роз’яснено про відповідальність за ігнорування норм чинного законодавства про працю.

Загалом з початку інспекційної кампанії, яка стартувала 1 липня, інспектори Управління Держпраці виявили 86 неоформлених працівників. Також слід зазначити, що з 1 липня роботодавці Буковини подали до територіального органу Державної податкової служби повідомлення про прийняття на роботу 3 935 осіб.