gov.ua Державні сайти України
Пошук

Територіальним громадам Чернігівщини – про переваги легального працевлаштування

23 липня 2021

У рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік Управління Держпраці у Чернігівській області одночасно з інспекційними відвідуваннями суб’єктів господарювання продовжує відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Так, фахівці Управління провели цикл засідань «круглих столів» для представників територіальних громад Прилуцького району. Серед ключових питань, що обговорювалися учасниками заходів, були проблеми нелегальної зайнятості, її наслідків як для правників і роботодавців, так і для економіки громади й соціального захисту населення.

Посадовці розповідали присутнім про розпочату з 01 липня інспекційну кампанію, її поточні результати, роз’яснювали переваги належно оформлених трудових відносин та види відповідальності за порушення законодавства про працю.

Також на порядку денному засідань «круглих столів» були питання перспективних напрямків розвитку громад, виклики сучасного ринку праці в Україні та шляхи вирішення проблемних питань у сфері зайнятості.