gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: на телеканалі «Перший Подільський» говорили про переваги офіційного працевлаштування

15 липня 2021

В ефірі програми «З перших уст» на телеканалі«Перший Подільський» говорили про переваги офіційного працевлаштування. До розмови долучилися начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення Управління Держпраці у Хмельницькій області Віталій Роздорожний та голова ради підприємців Хмельницької області Наталія Білякова.

В ході бесіди проінформовано глядачів про особливості проведення інспекційної кампанії на території області, яка розпочалася з 1 липня, Держпраці спільно з ДПС, в рамках Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік.

Роз’яснено, як проводяться інспекційні відвідування, що є підставою для здійснення відвідування суб’єкта господарювання. Крім того, наголошено на перевагах використання задекларованої праці: для працівників та роботодавців. Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, нормований робочий час, допомогу у  разі нещасного випадку на роботі, передбачені пільги, якщо у працівників є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

Повідомлено глядачам, яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про працю, зокрема, розміри штрафних санкцій, що чекають роботодавців в разі використання незадекларованої праці.

В ході жвавої дискусії, виокремлено основні причини, чому роботодавці намагаються здійснювати свою господарську діяльність в тіні.