gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: роботодавців зацікавлено у створенні збалансованої системи трудових відносин, яка захищає права працівника та ефективна для роботодавця

14 липня 2021

В рамках формування сучасної та збалансованої системи трудових відносин Управління Держпраці у Миколаївській області спільно з Миколаївським обласним центром зайнятості організовують зустрічі з роботодавцями щодо дотримання вимог законодавства про працю при залученні працівників на роботу.

Зокрема, 12 липня на базі Миколаївського міського центру зайнятості відбувся захід для роботодавців міста Миколаєва саме з цих питань.  

Представникам субєктів господарювання повідомлено про роботу, яка відбувається в  області та країні в цілому щодо детінізації зайнятості населення, а також про обєднання зусиль Держпраці та ДПС у проведенні інспекційної кампанії з питань протидії незадекларованій праці та підвищення рівня застрахованих осіб.

Окремо під час заходу представлено кейс з інформацією про негативні наслідки незадекларованої праці для працівника, роботодавця та держави, визначено порядок  належного оформлення трудових відносин та особливості укладання різних видів  трудових договорів, окреслені умови залучення до роботи громадян певних  категорій.

Представників роботодавців попереджено про штрафні санкції, які застосовуються до порушників законодавства про працю, та закликано до належного встановлення трудових відносин з найманими особами, адже це стримуючий фактор для залучення інвестицій та крок у бік розвитку доброчесної конкуренції в країні.