gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: на лісопильному виробництві виявлено 8 неоформлених працівників

13 липня 2021

Інспекторами Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено інспекційне відвідування фізичної особи-підприємця, що здійснює діяльність пов’язану з лісопильним та стругальним виробництвом.

На момент інспекційного відвідування у приміщені пилорами перебувало 8 осіб, які обробляли деревину. На запитання щодо стану оформлення трудових відносин пояснили, що знаходяться на стажуванні у фізичної особи-підприємця.

Інспекторами Управління Держпраці у Хмельницькій області встановлено факт порушення трудового законодавства стосовно 8 працівників в частині оформлення трудових відносин. А саме: трудові договори у письмовій формі між працівниками та фізичною особою-підприємцем не укладено, до початку допуску працівника до роботи своєчасно не подано відповідного повідомлення прийняття на роботу до органів ДПС, згідно з вимогами Постанови Кабінету Міністрів України.

За результатами інспекційного відвідування фізичній особі-підприємцю внесено припис про усунення виявлених порушень та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. У разі невиконання вимог припису щодо укладення трудових відносин з працівниками, фізичній особі-підприємцю за кожного неоформленого працівника загрожують штрафні санкції.