gov.ua Державні сайти України
Пошук

Львівщина: з вугільними підприємствами обговорено стан виконання умов погодження Програм розвитку гірничих робіт у 2021 році та розглянуто Плани розвитку на друге півріччя

12 липня 2021


Під головуванням першого заступника начальника ГУ Держпраці у Львівській області Миколи
Прокоп’яка відбулася нарада з  представниками вугільних підприємств області. В межах заходу присутні проаналізували стан виконання умов погодження програм розвитку гірничих робіт шахт ДП «Львіввугілля» та ПрАТ «Шахта «Надія» у 2021 році та Програми розвитку на ІІ півріччя.

За результатами заслуховування представників підприємств та проведеного аналізу представлених документів встановлено, що більшість умов погодження програм розвитку гірничих робіт у І півріччі підприємствами виконано своєчасно.

Разом з тим, особливу увагу присутніх зосереджено на необхідності усунення недоліків. Серед іншого, станом на 06.07.2021 року 31 % підземних працівників ДП «Львіввугілля», а саме 1283 особи, не пройшли таких тренувань, а гірничі виробки шахт пожежно-зрошувальними трубопроводами забезпечені на 88%.

Відтак, Микола Прокоп’як відзначив: «Погодження Головним управлінням Програм розвитку гірничих робіт на ІІ півріччя 2021 року по шахтах ДП «Львіввугілля» можливе лише за умови усунення усіх недоліків та порушень у визначеному  чинним законодавством порядку».

Окрім цього, у зв’язку із не отриманням спеціального дозволу на користування надрами та акту про надання гірничого відводу Головним управлінням не погоджено Програму розвитку гірничих робіт на 2021 рік ВП «Шахта «Степова».