gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: в ефірі програми «Головний день» – про відповідальність за використання незадекларованої праці

08 липня 2021

Начальник відділу з питань експертизи умов праці Управління Держпраці у Хмельницькій області Юрій Вдовін у прямому ефірі програми «Головний день» на телеканалі «TV7+» розповів глядачам про відповідальність, що передбачена законодавством за використання незадекларованої праці.

Посадовець наголосив глядачам, що з 1 липня Управління Держпраці спільно з ДПС розпочали інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників. Інспекційна кампанія триває з метою зниження рівня незадекларованої праці та збільшення кількості застрахованих осіб.

Детально зупинився на питанні відповідальності за порушення трудового законодавства, зокрема, допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору.

Юрій Вдовін розповів, як відбуваються перевірки Держпраці, що перевіряють інспектори праці та які є підстави для проведення перевірок. А саме, для інспектуваннях в цілях виявлення незадекларованих працівників підставою для інспекційного відвідування є будь-яка інформація про можливе використання незадекларованої праці. Головною метою діяльності інспекторів праці є зниження рівня незадекларованої праці та збільшення кількості застрахованих осіб.