gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: в ГУ Держпраці відбулася спільна нарада зі столичними податківцями

07 липня 2021

В ГУ Держпраці у Київській області організували спільну із столичними податківцями нараду щодо спільних дій у боротьбі з незадекларованою працею.

Участь у заході взяли: т.в.о. першого заступника начальника ГУ Держпраці у Київській області Лариса Звірич, в.о. заступника начальника ГУ ДПС у м. Києві Дмитро Аленін, начальник Управління з питань праці ГУ Держпраці у Київській області Валентин Шаботинський, заступник начальника фінансово-економічного управління ГУ ПФУ в м. Києві Володимир Кірієнко, начальник відділу з питань застосування праці іноземців та осіб без громадянства Київського міського центру зайнятості Дмитро Шульга та інші.

Під час наради йшлося про методи співпраці стосовно реалізації плану спільних заходів, спрямованих на проведення аналізу кількості випадків незадекларованої праці в столиці, втілення дієвих заходів щодо протидії незадекларованій праці.

У ході зустрічі було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю, а також підписання найближчим часом Меморандуму про взаємодію, який конкретизує роботу кожної служби з метою підвищення ефективності та результативності цієї роботи.

Нагадаймо, що під час формування Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік було узгоджено механізм спільної роботи ряду державних органів, у тому числі Держпраці та ДПС, щодо реалізації спільних заходів, спрямованих на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.