gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: у Вознесенську виявлено незадекларовану працю 5 осіб, які здійснювали торгівлю продовольчими товарами

07 липня 2021

Інспекторами праці Управління Держпраці у Миколаївській області під час проведення контрольного заходу у фізичної особи-підприємця м.Вознесенська, який провадить діяльність зі здійснення торгівлі, зафіксували факт використання незадекларованої праці.

За результатами заходу контролю встановлено, що всі залучені до роботи особи працювали в рамках діяльності суб’єкта господарювання, однак мали різний статус та права. Зокрема з 5 особами підприємець уклав цивільно-трудові угоди, з іншими працівниками, які виконували аналогічні трудові функції – трудові договори.   

Як наслідок, права 5 осіб, які працювали на підставі цивільно-трудових угод, були порушені.

За результатами заходу інспекторами праці складено акт, внесено суб’єкту господарювання припис щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками, попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Стосовно підприємця складено та передано до суду протокол про адміністративне правопорушення за частиною 3 стаття 41 КУпАП.

Наразі права працівників суб’єктом господарювання поновлено, правовідносини оформлено згідно з вимогами трудового законодавства.