gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Полтаві виявлено 14 працівників телефонного центру, які працювали нелегально

05 липня 2021

На підставі інформації, отриманої від слідчого управління ГУ Національної поліції у Полтавській області, фахівцями Управління Держпраці у Полтавській області було проведено інспекційне відвідування фізичної особи підприємця, основним видом діяльності якого є діяльність телефонних центрів. 

Інспекторам Управління Держпраці вдалось встановити, що на ФОП працюють 14 осіб без належного оформлення трудових відносин. Більш того, сам підприємець здійснює свою підприємницьку діяльність без державної реєстрації.

Даний факт порушує вимоги ч. 3 ст. 24 КЗпП України та ПКМУ № 413, а саме: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.