gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: на хвилях українського радіо «Поділля-Центр» говорили про вимоги безпеки під час експлуатації атракціонної техніки

30 червня 2021

Головний державний інспектор відділу нагляду будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Хмельницькій області Денис Костюченко на хвилях українського радіо «Поділля-Центр» в ефірі програми «В полі зору» розповів слухачам про вимоги безпеки під час експлуатації атракціонної техніки.

Посадовець наголосив, що з метою запобігання випадкам травмування відвідувачів атракціонів та створення безпечних умов експлуатації атракціонної техніки, необхідно обов’язково дотримуватися діючого законодавства України.

Розповів слухачам як класифікуються атракціони за рівнем небезпеки, а також з якою періодичністю здійснюються перевірки атракціонної техніки в залежності від їх рівня небезпеки.

Під час ефіру посадовець роз’яснив, що відвідувачам рекомендується у першу чергу звертати увагу на зовнішній вигляд атракціонів. Це і пофарбування, і наявність огорожі, правил безпечного користування атракціонами. Також, слід ознайомитися з актом про відповідність атракціону вимогам безпечної експлуатації і тільки після цього користуватися ним. Біля кожного атракціону є оператор, у якого повинна бути копія відповідногодокументу.

Головною вимогою до механізмів є їх справний технічний стан. Зокрема, щодня перед початком роботи оператор повинен провести апробацію роботи атракціону: оглянути, переконатися, що він відповідає вимогам, і тільки після того допускати до користування цим атракціоном відвідувачів.