gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: про переваги офіційного працевлаштування – під час превентивних заходів

30 червня 2021

Посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області провели інформаційно-роз’яснювальні заходи для працівників і роботодавців сфери надання послуг м. Черкаси.

Під час заходів було наголошено, що у разі офіційного працевлаштування держава гарантує працівнику чітко визначені і закріплені трудовим договором умови праці (місце роботи, режим роботи, посадові обов’язки, заробітна плата); виплату заробітної плати двічі на місяць, у розмірі не менше ніж мінімально встановлений законодавством; можливість навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації за рахунок роботодавця; страховий стаж для отримання допомоги на випадок безробіття, пенсії; право на оплачувані відпустки; право на оплату листка непрацездатності в разі хвороби тощо.

Увагу роботодавців привернуто до вимог трудового законодавства щодо працевлаштування молоді. Як відзначили посадовці Управління Держпраці, усі особи молодше 18 років приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду і в подальшому, до досягнення 21 року, щороку підлягають обов’язковому медичному огляду. Забороняється залучати працівників молодше 18 років до нічних, надурочних робіт і робіт у вихідні дні.

Крім того, учасникам превентивних заходів наголошено на необхідності дотримання вимог протиепідеміологічних заходів.

Працівники, з яким спілкувалися інспектори праці під час проведення превентивної роботи, мали змогу отримати відповіді на усі питання.