gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: на телеканалі ITV – про електронні трудові книжки та гарантії задекларованої праці

25 червня 2021

Що потрібно знати працівнику про електронні трудові книжки та які переваги гарантує задекларована праця – розповіли у телестудії ITV media group. Гостем програми «ТОП тема» став начальник відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Морозюк.

Посадовець поінформував, що з 10 червня 2021 року змінилися правила обліку трудової діяльності працівника. Такі зміни передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Юрій Морозюк відповів на низку запитань стосовно перехідного періоду введення електронних книжок, процедурних аспектів.

Гість студії наголосив, що трудова книжка засвідчує легальність праці. А це значить – гарантії у захисті трудових прав. Він поінформував про ситуацію на ринку праці Рівненщини в контексті легальності трудових відносин.

Також було обговорено заходи Управління Держпраці, процедуру проведення інспекційного відвідування, розмір штрафів за порушення трудового законодавства.