gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: в аграрному секторі області триває інформаційна кампанія щодо ризиків незадекларованої праці

18 червня 2021

Широкомасштабну інформаційну кампанію з легалізації праці розгорнули з початку червня в аграрному секторі фахівці Управління Держпраці у Рівненській області. Превенція відповідає меті Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рікЦільове спрямування інформаційних заходів на аграріїв обрано з урахуванням активного фактору сезонності та належності сільськогосподарської галузі до ризикових сфер ринку праці.

З початку червня інспектори праці побували у багатьох суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність в аграрному секторі. Географія зустрічей охоплює всі райони Рівненщини.

Інспектори праці поспілкувалися з роботодавцями та найманими працівниками. Фахівці Управління поінформували про переваги легальних трудових відносин, ризики незадекларованої праці, вимоги з безпеки та гігієни праці. Багатьох співрозмовників цікавили питання оформлення сезонних трудових договорів, забезпечення працівників засобами безпеки тощо.

Роботодавці та працівники отримали тематичні брошури «Виходь на світло», підготовлені в рамках інформаційної кампанії Міжнародної організації праці.