gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області

17 червня 2021

В Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Участь у засіданні взяв начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення Управління Держпраці у Хмельницькій області Віталій Роздорожний.

На порядок денний виносилося питання про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області.

В ході засідання наголошено, що питання погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на постійному контролі, вживаються відповідні заходи для покращення ситуації. Поряд з цим, станом на 01 травня цього року за сумою боргу Хмельницька область посіла 7 місце серед регіонів України.

Присутніх проінформовано, що з початку 2021 року за результатами діяльності обласної та місцевих тимчасових комісій, заслуховування керівників підприємств-боржників вдалось повністю ліквідувати борги на 7 підприємствах області у сумі 4,7 млн гривень.

В області розроблено та затверджено графіки погашення заборгованості із заробітної плати по підприємствах-боржниках. На 10 підприємствах графік погашення боргів виконується. З керівниками решти підприємств-боржників робота продовжується.

В продовження засідання присутні заслухали представників підприємств-боржників та обговорили подальші кроки для ліквідації боргу із заробітної плати в області.