gov.ua Державні сайти України
Пошук

Рівненщина: у ТОВ «Іква-проект» більшість виявлених порушень безпеки праці було усунено під час перевірки

15 червня 2021

Планову перевірку ТОВ «Іква-проект» з питань додержання вимог охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення здійснили фахівці Управління Держпраці у Рівненській області.

Основним напрямом господарської діяльності суб’єкта господарювання є виконання будівельно-монтажних робіт. Фахівці Управління перевірили об’єкти будівництва на трьох майданчиках у Рівному, вантажопідіймальні механізми, службу охорони праці.

На підсумковій нараді посадовці Управління Держпраці наголосили на неприпустимості порушень безпеки праці. Зокрема, таких:

1. Роботодавцем не одержаний дозвіл на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, перелік яких визначений Кабінетом Міністрів України, а саме: на експлуатацію колисок приводних електричних.

2. Керівником будівництва до початку виконання будівельних робіт на об’єктах не забезпечено складання планів з охорони праці будівельних майданчиків з урахуванням вимог державних будівельних норм ДБН А.3.2-2-2009 «Система стандартів безпеки праці. Охорона праці і промислова безпека у будівництві». 

3. Не забезпечена реєстрація всіх осіб, які входять на об’єкти будівництва або виходять з них.

4. Проекти виконання робіт не містить конкретних проектних рішень із забезпечення безпеки праці, які визначають технічні засоби і методи робіт.

5. Працівники, які здійснюють безпосереднє керування підйомниками, не мають професійної підготовки.

Потрібно зазначити, що на підприємстві оперативно реагували на зауваження посадових осіб Управління Держпраці – більшість порушень було усунуто ще під час перевірки.