gov.ua Державні сайти України
Пошук

В Україні відзначили Всесвітній День охорони праці

28 квітня 2016

IMG_0015В Україні 28 квітня 2016 року відзначили День охорони праці. З нагоди святкування цієї дати, у Києві пройшли урочисті заходи за участі представників Держпраці, національного координатора Міжнародної організації праці в Україні Сергія Савчука, старшого спеціаліста з питань соціального захисту та охорони праці бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Кенічі Хиросе, Голови Профспілки працівників державних установ України Юрія Піжука, Голови спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об`єднань профспілок на національному рівні Григорія Осового, Голови Громадської ради при Державній службі України з питань праці Юрія Андрієвського.

В рамках відзначення Дня охорони праці в Україні відбулося покладання квітів до меморіального каменю на Алеї загиблим на виробництві у парку «Відрадний» у Києві. Після цього в Центрі дитячої та юнацької творчості пройшло нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», організованого журналом «Охорона праці» при підтримці Державної служби України з питань праці. Дітей, які перемогли у конкурсі нагородили цінними подарунками – смартфонами, планшетами та ноутбуками. Для переможців із інших міст України організовано екскурсію по місту Києву та ознайомчу екскурсію в редакції журналу «Охорона праці».

Державна служба України з питань праці за допомогою конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», з дитинства, на підсвідомому рівні виховує у дітей розуміння культури охорони праці.

Крім того, під час заходу Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук передав почесні грамоти Центрального комітету Профспілки з нагоди Дня охорони праці Голові Держпраці Роману Чернезі та працівникам центрального апарату Служби за зміцнення соціального діалогу та активну громадянську позицію.

IMG_0015IMG_0041

IMG_0046IMG_0050

IMG_0080IMG_0089

IMG_0140IMG_0222

IMG_0253IMG_0230