gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині завдяки роботі державних інспекторів офіційно оформлено працівників, серед яких неповнолітня

15 квітня 2021

Посадові особи Управління Держпраці в Кіровоградській області разом з представниками міської ради та поліцією під час розяснювальної роботи в одному із магазинів Долинської встановили невідповідність кількості оформлених працівників, за яких сплачуються страхові внески, та фактично працюючих продавців.

Проведено інспекційне відвідування фізичної особи-підприємця, що здійснює діяльність з роздрібної торгівлі хлібобулочними та кондитерськими виробами у зазначеному магазині. Встановлено, що взято на роботу двох продавчинь, одна з яких неповнолітня, без належного оформлення трудових відносин. Фахівці Управління Держпраці провели відповідну розяснювальну роботу щодо офіційного працевлаштування, зокрема неповнолітніх.

Через кілька годин фізична особа-підприємець надала накази, трудові договори, повідомлення до ДПС про прийняття на роботу та письмові пояснення щодо працевлаштування продавців. Трудові договори були заключені під час інспекційного відвідування.

Однак мали місце порушення вимог ст.21 та ст.24 КЗпП України, тому відносно підприємця складено адмінпротокол за ч.3 ст.41 КУпАП, який передано до місцевого суду. У разі повторного порушення трудового законодавства ФОП, як платник єдиного податку може обійтись не лише попередженням, а й сплатити фінансові санкції.