gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: у call-центрі виявлено незадекларовану працю 39 осіб

12 квітня 2021

За результатами інспекційного відвідування у callцентрі м. Миколаєва інспекторами праці Управління Держпраці у Миколаївській області виявлені факти використання праці 39 осіб без укладеного трудового договору.

Зокрема встановлено, що в діяльності підприємства наймана праця не використовувалася, а з 39 особами, які здійснювали трудові функції притаманні професії оператора інформаційно-комунікаційних мереж, були укладені цивільно-правові договори з надання послуг зі здійснення дзвінків за контактами бази даних підприємства з презентації та продажу товарів. Оператори працювали у вільному режимі в інтервалі надходження дзвінків на робочі місця,  обладнані відповідно до потреб проведення діяльності телефонних центрів, протягом робочого дняФізичні особи процес надання послуг реалізовували в чітких рамках, встановлених підприємством.

За встановленими фактами інспекторами праці Управління Держпраці внесено припис керівнику підприємства з вимогами щодо забезпечення належного оформлення трудових відносин з працівниками, а також попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.