gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: за результатами інспекційного відвідування з 20 працівниками укладено трудові відносини

12 квітня 2021

В ході інспекційного відвідування суб’єкта господарювання в галузі легкої промисловості інспекторами Управління Держпраці у Хмельницькій області виявлено 20 працівників без належно оформлених трудових відносин.

В процесі відвідування встановлено, що під час здійснення господарської діяльності по виробництву верхнього одягу та інших швейних виробів використовується праця осіб без належного оформлення трудових відносин.  А також підприємець вказав, що зазначені особи проходять стажування за домовленістю за професією швачки з метою перевірки та набуття професійних навичок і у майбутньому передбачається здійснити оформлення їх на роботу.

Під час проведення інспектування трудові договори в письмовій формі, які мають укладатись між працівниками та підприємцем, який використовує найману працю, наказ про прийняття на роботу та повідомлення про прийняття працівника на роботу за встановленою формою до початку роботи працівника, не представлено. Таким чином, в ході проведення інспекційного відвідування встановлено, підприємець фактично використовує найману працю без оформлення трудових відносин у встановленому порядку, що є порушенням трудового законодавства.

На виконання вимог припису, виданого інспекторами праці, підприємець уклав трудові відносини згідно з вимогами законодавства із 20 працівниками.

Інспекційному відвідуванню передувала проведена масштабна інформаційно-роз’яснювальна кампанія поміж суб’єктів господарювання в галузі легкої промисловості,  серед яких був зазначений суб’єкт господарювання.