gov.ua Державні сайти України
Пошук

Закарпаття: на вебінарі у Мукачівському центрі зайнятості – про важливість офіційного працевлаштування

08 квітня 2021

Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області спільно з представниками центрів зайнятості краю продовжують проводити спільні роз’яснювальні заходи щодо перервах офіційного працевлаштування.

Так, днями у Мукачеві відбувся вебінар з громадянами, які звернулися у центр зайнятості в пошуках роботи. У заході взяли участь посадовці Управління Держпраці. 

Посадовці звернули увагу присутніх на переваги легальної зайнятості та «мінуси» неофіційного працевлаштування. Окремо зупинилися на правилах укладання трудових угод, прийняття та звільнення з роботи відповідно до вимог чинного законодавства про працю, розповіли про поширені останнім часом випадки шахрайства при працевлаштуванні, а також навели приклади реальних історій вирішення проблемних питань, з якими зверталися краяни до Управління Держпраці.

Своєю чергою фахівці Мукачівського міського центру зайнятості зауважили, що в процесі пошуку роботи та подальшому працевлаштуванні важливим є забезпечення гідної праці з належними доходами, безпекою на робочому місці, перспективою розвитку.

На завершення організатори вебінару висловили сподівання, що така зустріч спонукатиме учасників глибше замислитись над тим, чи варто ризикувати своїм життям, здоров’ям і спокоєм родини заради примарних заробітків.